Családi házak

A nanotechnológiás szigetelés minden családiház tulajdonos álma, függetlenül attól, hogy újépítésű ingatlanról vagy felújításról van szó.

Nem csak a hagyományos, polisztirol vagy kőzetgyapot alapú szigetelés lehet megfelelő. Sőt, egyre inkább látható ezen szigetelési megoldások hátránya.

FELEJTSE EL A HANGOS, MACERÁS ÉS KÖLTSÉGES SZIGETELÉST!

Napjainkban Magyarországon a legtöbben kizárólag a klasszikus szigetelési megoldást ismerik és minden egyéb technológiától ódzkodnak. Mi magunk is hosszú évtizedeken át szigeteltünk több ezer épületet.

A hagyományos hőszigetelés alkalmazása és az új légzáró nyílászárók beépítése után, a lakók szembesülnek egy új, sokkal nagyobb problémával.

A lakásokban, épületekben megindul a penészesedés!

Miért?

Mert az épületek külső felületét lezárták egy olyan anyaggal, ami a párát nem engedi át, az az épület belső tereiben marad, és lecsapódik, ami penészesedéshez vezet.

 

 

Ezért van az, hogy a nem régiben hőszigetelt épületeknél az újonnan kialakuló vizesedésből, penészesedésből fakadó problémák miatt is hetente keresnek minket, olykor olyan társasházak lakói is, amelyet alig 1-2 éve adtak át. Sajnos a hazai építőiparban egyáltalán nem ritkák a rosszul sikerült szigetelési megoldások.

Cégünk többek között erre szakosodott, így a sok éves tapasztalatból és a gyakorlatból tudjuk, hogy nem csak a klasszikus szigetelési megoldások működnek. Sőt!

Bátran ki merjük jelenteni, hogy a jövő az olyan szigetelési megoldásoké, mint a kerámiagyöngy alapú szigetelés.

Ahogy az autóiparban is szokatlan volt a hibrid hajtás 20 éve, úgy az újszerű szigetelési megoldásokat is kétkedve fogadja a piac. Pedig ma már tucatjával állnak rendelkezésre olyan – beleértve néhány kifejezetten neves – referenciák, amelyek igazolják a technológia hatékonyságát és előnyeit.

miért válassza a kerámiagyöngy alapú szigetelést?

Az ideális megoldás

Kellemes hőmérséklet az otthonában. Minden évszakban.

A kerámiagyöngy alapú „szigetelés” kétkedői szerint egy néhány milliméter vastag bevonat nem képes szigetelni. A klasszikus értelmezés szerint nem is.

Hogyan működik a hagyományos szigetelés. Nagyjából úgy, mintha egy vastag kabátot húznánk a házára. Ennek az az előnye, hogy télen melegen tartja a lakást, házat.

Csakhogy… szokott Ön nyáron télikabátot hordani?

Valószínűleg nem. Mert megsül benne. Pontosan ez az egyik leggyakoribb probléma a klasszikus szigetelésekkel, amelyek beszerelésével párban szokott járni a klíma beszerelése is, hogy nyáron elviselhető legyen a hőmérséklet az ingatlanban.

Ráadásul a hagyományos szigetelés olyan mint egy zacskó, a párát is az épületben tartja. Az építőiparban nem véletlenül kezdtek el az olyan nyílászárók teret nyerni, amelyekben egy szellőző elem beépítésével még csukott állapotban is tud a pára távozni, hogy a lakás ne penészesedjen.

Persze a semminél a hagyományos szigetelés is sokkal jobb. Megtérül és télen egyértelműen komfortosabb az ingatlan.

Van azonban sokkal jobb megoldás.

A kerámiagyöngy alapú szigetelés másként viselkedik. A homlokzatot érő hő, akár hideg, akár meleg, 90%-át visszaveri, és a benti hő, akár hideg, akár meleg, 90%-át bent tartja!  Így télen, a hideget kint tartja, és a benti meleget bent tartja, nyáron a meleget kint tartja, és a klimatizált belső helységekből a hideget bent tartja.

Mi több, engedi az ingatlant szellőzni. Ez roppant fontos, mert így nem a lakásban csapódik le a pára, vizesedést és penészesedést okozva, hanem az tud a falon keresztül távozni.

Milyen előnyöket nyújt?

A sokkal gyorsabb és olcsóbb kivitelezés mellett számíthat arra, hogy a házában, lakásában folyamatosan kellemes hőmérséklet lesz.

Mindez macera és meglepetés költségek nélkül.

Megszűnnek a páralecsapódásokkal kapcsolatos esetleges problémák és a fűtésszámlája is látványosan csökkenni fog!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje ajánlatunkat.

N

Tipikusan 50%-kal olcsóbb, mint a hagyományos szigetelés.

N

Nem kell párkányokat cserélnie.

N

Nincs penészesedés.

N

Nincsenek hőhidak.

N

Könnyen javítható.

N

Folyamatosan kellemes a hőmérséklet, így a légkondícionáló költségét is megspórolhatja.

N

Garanciát vállalunk rá!

MIRE FIGYELJEN EGY CSALÁDI HÁZ SZIGETELÉSKOR?

Egy családi ház szigetelése esetében a következő szempontokra érdemes odafigyelnie:

  1. A szigetelés megfelelő hőmérsékletet biztosítson télen és nyáron egyaránt.
  2. A kivitelezési ideje és költsége, illetve a kivitelezéssel járó egyéb feladatok minimálisak legyenek.
  3. Könnyen javítható legyen.

1. Miért fontos a folyamatosan megfelelő hőmérséklet?

Hiába van Önnek olyan szigetelése, amely télen melegen tartja a lakást és ezzel megspórol egy jelentős fűtési költséget, ha a nyári kánikulában ugyanazon ingatlanban már szaunához hasonló forróság van. Ekkor ugyanis a légkondira fogja elkölteni a fűtésen megspórolt összeget.

A légkondi pedig köztudottan nem a legegészségesebb megoldás (bár az egyes típusok között jelentős a differencia és drága modellek már nagyon jók).

Olyan szigetelésre van szüksége, amely minden évszakban biztosítja a megfelelő hőmérsékletet és közben engedi az ingatlant szellőzni, így nem kell néhány éven belül vizesedési és penészesedési problémával számolnia.

A hagyományos hőszigetelési megoldások ezt sajnos nem tudják biztosítani, míg a Ceramic Magic Ball szigetelés igen!

2. Miért roppant drága, hangos és tart hosszú ideig a hagyományos szigetelés? Ráadásul egy csomó olyan költséggel is számolnia kell, ami várhatóan nem szerepel az árajánlatban.

A hagyományos hőszigetelés a kivitelezési technológia miatt duplán költséges.

Miként történik?

A polisztirol vagy kőzetgyapot felhelyezéséhez – feltéve, hogy nem egy lapos, egyszintes ingatlanról van szó – minden esetben állványzatra van szükség. Ennek szállítása, építése idő és pénz. Az állvány építése közben is fizetni kell a kivitelezőnek a munkatársakat. Mi több, maga az állvány bérlése is pénzbe kerül. Ezt Ön fizeti!

A kivitelezés során minden darab úgy kerül az épület falára, hogy a falba lyukakat fúrnak és az ebbe kerülő dübelre rögzítik a hőszigetelő lapokat. Egyszerűen szólva, rácsavarozzák, és ezen felül ragasztják is. Ez azt jelenti, hogy akár több ezer lyukat is fúrhatnak az épületbe. Ez egyrészt nem tesz jót az épületnek, másrészt rendkívül hangos. Ha Ön társasházban lakik, akkor valószínűleg nem értékeli nagyra, amikor késő este, vagy délutáni pihenőidőszakban az egyik szomszéd lyukat fúr a falba. Készüljön fel arra, hogy ez társasház esetén akár 1-2 hónapig tart.

 

Ha kertje van, akkor azzal is számolhat, hogy a polisztorol darabok egy része morzsolódik, a fúrás közben lehullik. Miért zavaró ez? Mert még ha alaposan feltakarít maga után a kivitelező, akkor is lesznek a kertjében még fél év után is ilyen kis fehér polisztirol darabok. Nem csak bosszantó, de kisgyerekekre még veszélyes is lehet.

És akkor amivel nem számolt:

A hőszigetelés felkerülésével megváltozik a fal vastagsága. Magyarul az ÖSSZES párkányt, ereszt, csatornát, villámhárítót, ki kell cserélnie vagy áthelyeznie. Miért zavaró ez? Mert úgy további 20-35%-kal emeli a költségeket és ez tipikusan nem szerepel a hőszigetelésre adott ajánlaton!

Úgyhogy a hagyományos hőszigetelés jellemzően – mire minden járulékos költséget is hozzáad – úgy 25-30.000 Forintos négyzetméterenkénti árat jelent.

Ráadásul a munka megkezdése közben már nincs visszaút. Ön nem teheti meg, hogy nem cserélteti ki a párkányt, vagy az ereszt, azzal muszáj foglalkoznia!

Mondanunk sem kell, hogy a Ceramic Magic Ball szigetelés esetében nem csak a párkányok, ereszek és egyéb felmerülő extra költségekkel nem kell számolnia, de a legtöbb esetben állványozásra sincs szükség. Sőt, fúrni sem kell és nem fog hónapok múltán is kis habszivacs darabokat találni a kertjében. Mi több: fele annyi idő alatt, csöndben és kevesebb, mint féláron kivitelezhető.

3. A hagyományos hőszigetelés rendkívűl sérülékeny

A klasszikus szigetelés egy puha anyag, ami egyáltalán nem ellenálló a külső behatásoknak. Persze nem arról van szó, hogy amikor a gyerek nekitámasztja a bicikliét akkor behorpad, ezt kibírja. Ám a jégesőt már egyáltalán nem szereti.

Érdemes megnéznie néhány olyan ingatlant, amelyet elkapott egy komolyabb jégeső. A hagyományos szigetelésen olyan lukak vannak, mintha háborús lövésnyomok lennének a házfalon.

Sajnos, ez nem is nagyon javítható. Az esztétikai hibákat még csak-csak ki lehet küszöbölni, de ahol a háló is sérült, ott jellemzően az eredeti hőszigetelési minőség nem állítható vissza.

Ezzel szemben a Ceramic Magic Ball nem sérülékeny. De ha valamiért mégis megsérülne, akkor percek alatt, tökéletes minőségben javítható! Márpedig naivitás azt gondolni, hogy a jövőben nem lesznek jégesők, amik tönkre tehetik a szigetelését. Épp ellenkezőleg, sajnos egyre gyakoribbak lesznek.

Összességében a Ceramic Magic Ball egy ideális olyan szigetelés, amely

  • tökéletes klímát hozhat az Ön ingatlanába,
  • télen jelentősen csökkentheti fűtés, nyáron pedig a hűtési költségét (nem is kell légkondit vennie),
  • miközben gyorsan,
  • csendesen
  • és minden egyéb extra költségtől mentesen kivitelezhető.

Az alábbi táblázatban összefoglaltuk a hagyományos és a Ceramic Magic Ball szigetelést. A táblázat magáért beszél.

Hasonlítsuk össze!

 

Kivitelezés Ceramic Magic ball Hagyományos hőszigetelés
Homlokzat előkészítése egységes, sima felületté Igen Nem szükséges, a hibákat eltakarja
Előkészítő alapozás Igen Nem
Szigetelő anyag Nanoméretű kerámiagyöngy alapú bevonat Hablemez, kőzetgyapot
Tartósín Nem Igen
Élvédő Nem Igen
Dűbel Nem Igen
Háló Nem Igen
Ragasztó Nem Igen
Színezés Anyagában színezhető Utólagosan
Egészségra káros anyag jelenléte Nem Igen
Környezetterhelés Nem Igen
Hulladékképződés Minimális Jelentős
Járulékos költségek Nem Igen
Párkánycsere Nem Igen
Elektromos berendezések (lámpatestek, kapcsolók, csengők, klíma) Nem Igen
Csapadékvíz elvezetés áthelyezése Nem Igen
Technológiai csővezetékek áthelyezése Nem Igen
Villámvédelmi földelők áthelyezése Nem Igen
Hővezetési tényező 0,000 W/(mK) 0,03-0,04 W/(mK)
Tűzállóság Igen (A2-s1,d0) Nem. Besorolás: E-gyúlékony
Páraáteresztő képesség – falszellőzés Igen Mérsékelten
Reflexiós képeség Igen, beeső hő 90%-át visszaveri Nem
Ívelt részek, stukkók, díszek szigetelése Igen, esztétikai élmény vesztése nélkül Nem
Klinker tégla, terméskő stb. szigetelése Igen, színfrissítéssel Nem, kizárólag eltakarással.
Sérülékenység (mechanikai behatás, pl: ütés, ütközés, nyomás) Nem, vakolattal egyenművé válik Igen
Kivitelezési idő 5-7 nap/100 nm 15-20 nap/100 nm
Kivitelelézési költségek 10.000 Ft/nm 20.000 Ft/nm

Munkatársaink örömmel adnak Önnek egyedi ajánlatot!