ipari felhasználás

A szigetelés nem csak hagyományos ingatlanok esetében, de ipari épületek és tétesítmények területén is kritikus. Legyen szó egy csővezetékről, vagy épp egy konténerházról, a szigetelés a hőveszteséggel járó energiaveszteség mellett, helyenként az egészségügyi kockázatok minimalizálása miatt is kritikus.

Csővezetékek szigetelése

Különösen fontos, hogy a csővezetékek – különösen, ha magas hőmérsékletű gáz vagy folyadék szállítására szolgál – szigetelése megoldott legyen.

Két tényező is kritikus lehet:

 • A csővezetékben szereplő anyag a szigetelés révén minél kisebb hőveszteséget szenvedjen el a szállítás során.
 • A vezeték kívülről ne legyen balesetveszélyes, azaz különösen magas vagy alacsony hőmérsékletű anyag szállításakor érintés révén ne okozzon égési vagy fagyási sérüléseket.

A hagyományos szigetelési megoldások révén minden csak korlátozottan és rendkívüli erőfeszítések árán érhető el, hiszen a csővezetékeket burkolni szükséges és a szigetelő anyagot (legyen az bármilyen anyagból) még rögzíteni is kell a csőhöz.

Ezen szigetelési anyagok egy része – hasonlóan a házak szigetelésekor használt anyagokhoz – kifejezetten sérülékeny vagy az időjárásra érzékeny (pl. esővíz nem érheti), így gyakran a hőszigetelő anyagot még kívülről is be kell burkolni. Mindez roppant költséges.

Sőt, az illesztések és csapok szigetelése külön probléma, többnyire nem is megoldott!

A Ceramic Magic Ball minden ilyen problémára kifogástalan megoldást nyújt.

A csővezetékeket egyszerűen lefújva a Ceramic Magic Ball szigeteléssel, nagyszerű hőszigetelést biztosítanak a csőnek, miközben a külső égési sérülésektől is megóvnak. Egy akár 100 Celsius fok feletti hőmérsékletű anyagot tartalmazó csővezeték – amely szigetelés nélkül komoly égési sérüléseket okozhat – Ceramic Magic Ball szigeteléssel történő bevonását követően, nyugodtan megfogható, mert a hő a cső külső felületén nem érzékelhető, nem okoz égési sérülést.

Az alábbi videó bemutatja, hogy milyen óriási különbséget okoz a cső külső hőmérsékletében a Ceramic Magic Ball szigetelés.

Nem véletlen, hogy referenciáink között a MOL, gyógyfürdők, és a Blondüell is megtalálható, ahol már eredményesen használják a Ceramic Magic Ball szigetelést.

Miért nagyszerű a Ceramic Magic Ball?

 • festésnél használt eljárási technológiával lehetséges az egyszerűbb, gyorsabb, költséghatékonyabb felvitel (struktúra hengerrel, szóró eszközzel)
 • a folyékony anyagnak köszönhetően egyrészt lehetséges bonyolult felületek egyszerű szigetelhetősége is, másrészt lehetővé válik olyan építmények, műemlékek hőszigetelése, melyek külső megjelenése védett, nem megváltoztatható
 • az anyag tulajdonságai és felvitelének egyszerű módja miatt a technológiai berendezés üzemelésének megszakítása nélkül alkalmazható
 • a szuper vékony, általában 1-3 mm vastag, de maximum 6 mm-es felvitt folyékony hőszigetelés nem jelent mechanikus plusz terhelést a tartószerkezetre
 • a gyártó által garantált 10 éves időszakon túl a mesterséges öregítéssel végzett vizsgálatok alapján előreláthatóan mintegy 25 év hosszú élettartam várható, tartós, nem változó hőszigetelő tulajdonságok mellett
 • a bevont felület kisebb meghibásodásai is jól észlelhetők, láthatóak, így kisebb anyagi ráfordítások mellett is egyszerű az üzemeltetés, a hibaelhárítás és helyreállítás
 • felvihető fémre, műanyagra, betonra, téglára, üvegre és más építőanyagokra, valamint berendezésekre, csővezetékekre és légcsatornákra
 • hatásosan csökkenti a hőveszteséget és növeli a korrózióvédelmet
 • mindössze 1 mm vastagságú bevonat biztosítja ugyanazokat a szigetelési tulajdonságokat, mint az 100 mm vastag hőszigetelés, vagy 1-1,5 sornyi tégla felrakása
 • tetszőleges formájú felületre felvihető, így lehetővé teszi a hagyományos módon nem szigetelhető felületek hőszigetelését
 • az anyag 12%-os nyúlása és kisebb repedéseket is áthidalja
 • nem jelent pluszterhelést a tartószerkezetre
 • elhárítja a szerkezetek hő hatására végbemenő deformálódását
 • a sugárzó energia 90%-át visszaveri
 • nem érzékeny az UV sugárzásra
 • ökológiailag biztonságos, nem mérgező, nem tartalmaz káros, szálló szerves vegyületeket

Fém csarnokok, fém lemez fedések, konténerek és konténerházak

A fentieken túl tökéletes megoldást nyújt a fém szerekezetű csarnokok, konténerek és konténerházak szigetelésére is.

Manapság az építőiparban – egy-egy projekt időtartamára – egyáltalán nem ritka, hogy az ott dolgozókat telepített konténerházakban szállásolják el. Sőt, a konténerházak is egyre divatosabbak.

Sokáig a hagyományos szigetelések jelentették itt is a megoldást. A konténerek esetében – különösen, ha a későbbiek során szállítani szeretnék – mindezt érdemes volt a konténer belsejében lévő szigetelési megoldással kezelni, amivel a belső tér, legyen az raktár vagy szállítási tér, érezhetően csökken.

A Ceramic Magic Ball minden ilyen kihívásra megoldást nyújt, hiszen a külső felületen biztosít kifogástalan szigetelést biztosít, felvitelével nem sérül a konténer szerkezete, roppant gyorsan és költéghatékonyan kivitelezhető.

Tekintse meg konténerház referenicáinkat!

Hűtőkocsik

A hűtött termékek szállítása – amennyiben nincs speciális hűtő kocsija – ez idáig úgy tudott csak működni, hogy a megvásárolt tehergépkocsi rakterét speciálisan átalakították. Ez idő- és pénzigényes folyamat, ami ráadásul az autó tömegét és súlypontját is jelentősen befolyásolta.

A Ceramic Magic Ball olyan egyszerű megoldást nyújt, amely révén a gépkocsik rakterét lefújva, a korábbi megoldásoknál

 • sokkal gyorsabb
 • kevésbé sérülékeny
 • nem vesz el helyet a belső térből
 • nem változtatja meg az autó tömegét és súlypontját, miközben
 • azzal egyenértékű hűtési potenciált biztosít.

A belső oldalon történő szigetelés esetében a belső hűtött levegő a raktérből nem tud eltávozni, a külső meleg levegő a karosszériát ugyan felmelegíti, de az, a raktérbe nem tud bejutni!

Tekintse meg referenicáinkat!