A korrekt, pontos és precíz munkában hiszünk. Mert az elégedett ügyfelekből lesznek a visszatérő ügyfelek és ajánlóink. 

Ismerjen meg minket!

Rólunk

A PK-É.H.K. Építészeti, Hídépítési és Kertészeti Kft. múltja 1976-ig nyúlik, de közvetlenül a MÁV Zrt. építészeti szervezetéből a MÁV ÉHK Kft-ből alakult 2002-ben, mely a MÁV teljes épületállományának felújítását, karbantartását és üzemeltetését végezte.

A jelenlegi tevékenységi kör megoszlik az állami megrendelők, és a külső piaci megrendelők részére végzett, generál-kivitelezési, és rész kivitelezési munkák között. Ezek közül ma már a műemléki épületek felújítása áll első helyen, aminek jelentős része templomok felújítása és restaurálási munkái. Büszék vagyunk arra, hogy gyakran bíznak meg minket állami épületek, főleg középületek, a MÁV és a Pécsi Tudományegyetem, illetve önkormányzati épületek építésével és felújításával.

Cégünk kifejezetten faszerkezeti kivitelezési munkákat is végez, valamint a MÁV Zrt. Pécsi Igazgatóság területén a meglévő MÁV épületek felújítási, karbantartási és bontási munkáit is végzi.

A kivitelezési munkákon túl a műszaki létszámunk lehetővé teszi, hogy – magánszemélyek, önkormányzatok, egyházak, befektetők részére – műszaki ellenőrzést műszaki vezetést, és építés szervezést és bonyolítást is vállaljunk.

Speciális tevékenységi körként nedves vizes épületek, falnedvesség vizsgálatát is végezzük, és a hibák feltárása után, felújítási javaslatot készítünk. Igény esetén a vizesedés által okozott helyreállítási-kivitelezési munkát is elvégezzük.

Cégünk főként Dél-Dunántúl területén és annak vonzáskörzetében tevékenykedik. Szívesen szolgáltatunk ugyanakkor az ország teljes területén, amennyiben ezt szakmai vagy pénzügyi indokok megfelelően alátámasztják.

A PK.É-H-K. vezetője 2013 évtől a BNI (Business Network International) tag, amely tagság lehetővé teszi számunkra, hogy az ország egész területén kapcsolatba kerülhessünk a potenciális megrendelőkkel, és stratégiai partnerséget alakítsunk ki az építőipar különböző szegmenseiben működő vállalkozásokkal.

 

 

“Az építőiparban mindig az olcsó az igazán drága!”

Az olcsó árak mögött minden esetben “kompromisszum” van, ami vagy anyag- vagy kivitelezési minőségben mutatkozik meg. Márpedig ennek a relative olcsóságnak MINDEN ESETBEN előbb-utóbb meg kell fizetni az árát, javítás, felújítás vagy rosszabb esetben bontás formájában.

A jó kivitelező megmutatja Önnek, hogyan lehet költséghatékonyan építkezni, hol lehet pénzt megtakarítani és hol nem. 

Miért jár velünk jól?

Egy külső szemlélő számára sokszor nem látható, hogy ki az aki valóban ért ahhoz, amivel foglalkozik és ki az , aki csak azt állítja. Azon túl, hogy javasoljuk nézze meg referenciáinkat, vagy kérjen a referenciáinktól, partnereinktől információkat rólunk, az alábbi tényezőket szeretnénk a figyelmébe ajánlani.

Tapasztalat

Elcsépeltnek hangozhat, de több, mint 40 évnyi tapaszalattal a hátunk mögött pontosan tudjuk, hogy mit és hogyan lehet elvégezni. Előre és messziről látjuk, hogy milyen nehézségeket kell megoldani, amikre fel is hívjuk megrendelőink figyelmét. Sosem vállalunk el olyat, amiről már az elején látszik, hogy nem lehet jól megcsinálni.

Ez azért fontos Önnek, mert egy kivitelezés során MINDIG vannak megoldandó kihívások, de nem mindegy, hogy ez mikor és mennyibe kerül a megrendelőnek! Ha velünk dolgozik, a tapasztalatunk hosszú távon pénzt spórol meg Önnek.

Referenciák

Több száz referenciával rendelkezünk, amelyek egy részét a “Referenciáink” oldalon meg tudja nézni. Ne bízza az ingatlanát olyanra, aki nem tudja mit csinál.

Pályázati tapasztalat

Tudjuk, miként működnek a pályázatok és hogyan tud Ön értelmesen úgy beruházni, hogy a végeredmény olyan legyen, amit Ön megálmodott. Mindez uniós forrásból, akár pályázatíró partnerünk segítségével. Nagyon kellemetlen a kivitelező miatt elbukni az elnyert pályázati támogatást.

Szaktudás

Az építőipar megköveteli a folyamatos fejlesztést. Aki nem nyitott az új technológiákra, az hamarosan múltidőb teheti a cégét. Mi folyamatosan tanulunk, új és új technológiákat vezetünk be, vagy épp licenceket vásárolunk.

Önismeret

Sajnos nagyon sok cég van, akik bármit elvállalnak, csak forgalmuk és bevételük legyen. Mi nem ezek közé tartozunk. Pontosan tudjuk, hogy miben vagyunk jók és örömünkre szolgál, hogy mi olyan piaci helyzetben vagyunk, amelyben megtehetjük, hogy kizárólag azon megkeresésekre mondjuk igen-t, amelyekhez valóban értünk és a profilunkba vág!

Stabil anyagi háttér

Nem kérkedésből mondjuk, de Önnek fontos tudnia, hogy akit megbíz egy munkával, az milyen financiális helyzetben van. Roppant kellemetlen, ha a kivitelező anyagi gondjai miatt áll meg (időlegesen vagy végleg) egy kivitelezés. Ön nem csak időt, de akár komoly pénzt is bukhat. A cégünk árbevétele bőven meghaladja az 1 milliárd forintot, így az Ön beruházása sem lesz veszélyben miattunk.

Szolgáltatásaink

Fő tevékenységeink

Kiemelt szakterületünk a műemléki épületek felújítása, amely speciális igényeket és szaktudást igényel.

Munkáink között nagyon hangsúlyos a generálkivitelezés, amely elsősorban nagyobb ingatlanokat érint, így állami, önkormányzati, egyetemi és egyházi épületeket.

Nagyon komoly tapasztalatunk van épületkorszerűsítésben, ami kiterjed az ingatlanok vizesedésének, szigetelésének korszerűsítésére.

Műemlék felújítás és korszerűsítés

A műemlékeket sem kíméli az idő így azokat is fel kell időszakosan újítani. Ám ez minden esetben sokkal alaposabb és szabályozottabb folyamat, számos komoly kihívással, aminek meg kell felelni.

Beázás és vizesedés elkerülése, megszűntetése

A nem megfelelő szigetelés beázáshoz, vizesedéshez vezet, ami egyrészt káros lehet az ott lakók egészségére, másrészt az épületet is tönkreteszi. A vizesedési problémát minden esetben a lehető leggyorsabban kezelni kell.

Pályázatbonyolítás

Nagyon gyakori, hogy egy nyertes pályázat a megvalótási szakaszban kerül nehéz helyzetbe, mert olyan költségek merülnek fel, amelyekkel a leadott pályázatban nem számoltak és amelyekre nincs keret. Sőt, már a leadott pályázatban szereplő árak is túl alacsonyak. Érdemes ezt megelőzni és időben szakember segítségét kérni.

Generál- és részkivitelezés

Örömmel vállalunk generál- vagy akár részkivitelezési munkákat, legyen szó az építkezés bármely terülétről. Különösen szívesen veszünk részt hő- és vízszigetelési feladatokban, illetve egyedi faszerkezetek készítésében.

Épületdiagnosztika, állapotfelmérés

Ahogy használtautót sem praktikus szerelő segítsége nélkül venni, úgy egy ingatlanvásárláskor is érdemes  szakemberrel segítségét kérni. Számos olyan hibára derülhet fény, amit nehezen, vagy egyáltalán nem lehet korrigálni.

Műszaki ellenőrzés

Mindenki szeretne minőségi munkát kapni a pénzéért. Az építőiparban ezt csak akkor tudja ellenőrizni, ha szakember segítségét kéri. A műszaki ellenőr abban tud segíteni, hogy Ön azt a minőséget kapja, ami a megállapodásban szerepel, a hibák még a kivitelezés során korrigálásra kerüljenek, és Ön elégedett legyen az eredménnyel.

Szeretne egy projketet megvalósítani? Örömmel segítünk!

KAPCSOLAT